Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа

Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг калмари
1 ч. ч. брашно
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене

за соса с аншоа:
50 г черни маслини без костилки
6–7 филета аншоа
3 с. л. майонеза
3 листа босилек

за пестото с тиквено семе:
50 г тиквено семе
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 к. ч. зехтин (50–60 мл)
1 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа
Калмарите се почистват, като тубата (тялото) се обръща и се изважда гръбначната тръбичка. Вътрешността се измива, тубата се обръща отново и кожата се обелва. Калмарите се нарязват на колелца.
2
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 2
Продуктите за пестото се слагат в подходящ съд и се пюрират.
3
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 3
В друг съд се поставят всички продукти за соса с аншоа и също се пюрират.
4
Пържени калмари с песто с тиквено семе и сос с аншоа 4
Брашното, солта и черният пипер се разбъркват, налива се вода и се бърка, докато се получи гъста хомогенна смес. Калмарите се овалват в сместа и се пържат във фритюрник на 180 градуса 2–3 минути или в силно загрято обилно количество олио. Сервират се заедно със соса и пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: