Пъстърва със сос „Морне“

За по-специални поводи
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
30 г каперси
1 скилидка чесън
2 стръка копър
зехтин за намазване
сол и бял пипер на вкус

за соса „Морне“:
250 мл прясно мляко
15 г краве масло
15 г брашно
2 жълтъка
50 г сирене „Чедър“
50 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със сос „Морне“
Рибата се почиства от костите.
2
Пъстърва със сос „Морне“ 2
Слага се в намазана със зехтин тава с кожата надолу и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Пъстърва със сос „Морне“ 3
Поръсва се с наситнените чесън и каперси, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна.
4
Пъстърва със сос „Морне“ 4
Сосът „Морне“ се приготвя като маслото се запържва в брашното и малко по малко се налива прясното мляко.

5
Пъстърва със сос „Морне“ 5
Готви се на слаб огън, докато се сгъсти и се подправя с индийското орехче.
6
Пъстърва със сос „Морне“ 6
Добавя се сметаната, смесена с жълтъка и сосът се готви още 1–2 минути, след което се дърпа от котлона.
7
Пъстърва със сос „Морне“ 7
Слага се настърганото сирене, разбърква се и се овкусява със сол и бял пипер.
8
Пъстърва със сос „Морне“ 8
Рибата се поръсва с наситнения копър и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2019
Много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Наистина за специални поводи!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Много гъст стана соса. Нещо не ме изкефи резултата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: