Пъстърва със сос „Морне“

Дата: 13.10.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви
30 г каперси
1 скилидка чесън
2 стръка копър
зехтин за намазване
сол и бял пипер на вкус
за соса „Морне“:
250 мл прясно мляко
15 г краве масло
15 г брашно
2 жълтъка
50 г сирене „Чедър“
50 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със сос „Морне“Рибата се почиства от костите.
2
Пъстърва със сос „Морне“ 2Слага се в намазана със зехтин тава с кожата надолу и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Пъстърва със сос „Морне“ 3Поръсва се с наситнените чесън и каперси, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна.
4
Пъстърва със сос „Морне“ 4Сосът „Морне“ се приготвя като маслото се запържва в брашното и малко по малко се налива прясното мляко.

5
Пъстърва със сос „Морне“ 5Готви се на слаб огън, докато се сгъсти и се подправя с индийското орехче.
6
Пъстърва със сос „Морне“ 6Добавя се сметаната, смесена с жълтъка и сосът се готви още 1–2 минути, след което се дърпа от котлона.
7
Пъстърва със сос „Морне“ 7Слага се настърганото сирене, разбърква се и се овкусява със сол и бял пипер.
8
Пъстърва със сос „Морне“ 8Рибата се поръсва с наситнения копър и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2019
Много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Наистина за специални поводи!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Много гъст стана соса. Нещо не ме изкефи резултата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


МАРИЯНА се регистрира в сайта.
100ева се регистрира в сайта.
Gabriela Georgieva се регистрира в сайта.
Maria Georgieva се регистрира в сайта.
zzizzinka се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта