Пастет с желе от вино

Оригинално предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
100 г печурки
60 г краве масло
80 мл животинска сметана
50 мл вино „Марсала“
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за желето:
250 мл червено вино „Кагор“
100 г сладко от череши
2 с. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 пакетче желатин (5 г)
1 щипка индийско орехче

за сервиране:
1 багета


Начин на приготвяне:
1
Пастет с желе от вино
Гъбите се почистват и се режат на малки кубчета. Лукът се наситнява.
2
Пастет с желе от вино 2
В тиган се загрява маслото и в него се запържват лукът, гъбите и цялата скилидка чесън.
3
Пастет с желе от вино 3
Добавят се почистените дробчета и дафиновият лист. Когато са почти готови, се деглазира с марсалата.
4
Пастет с желе от вино 4
Съдът се дърпа от котлона. Оставят се да се доготвят от остатъчната топлина в тигана. Дафиновият лист се отстранява, налива се сметаната, овкусява се със сол и черен пипер и се пюрира.
5
Пастет с желе от вино 5
Пастетът се разпределя в стъклени чаши.
6
Пастет с желе от вино 6
Виното „Кагор“ се кипва. Фламбира се и когато спре да гори, се дърпа от огъня.
7
Пастет с желе от вино 7
Добавят се сладкото, но без плодовете, захарта, индийското орехче и едро смлян черен пипер. Оставя се да се охлади леко.
8
Пастет с желе от вино 8
Желатинът се разтваря в 30 мл студена вода. Оставя се да набъбне и след това се разтопява на водна баня.
9
Пастет с желе от вино 9
Сипва се при виното и се разбърква. Виното се излива в чашите върху пастета.
10
Пастет с желе от вино 10
Може да се сложат и цели плодчета от сладкото. Охлажда се поне за 1 нощ. Поднася се върху нарязана багета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: