Патладжанени пици

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг дебели патладжани
500 г домати от консерва
150 г зелени маслини без костилка
300 г кашкавал
8 с. л. зехтин
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанени пици
Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина 2 см, посоляват се и се оставят върху цедка. След това се измиват и се подсушават. Намазват се с 5 с. л. от зехтина и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, докато станат златисти – около 30 минути.

 


2
Патладжанени пици 2
Доматите се смесват със сол, черен пипер, ригана и останалият зехтин.

 


3
Патладжанени пици 3
Готовите патладжани се намазват с доматения сос. Отгоре се покрива с настъргания кашкавал. Накрая се слага по една маслина, разрязана надве по широчина.

 


4
Патладжанени пици 4
Пекат се в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма, за 5–10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Хареса ни!
12.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2016
Страхотни бяха
11.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Много лесна и вкусна рецепта!
10.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Страхотна рецепта
9.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2015
Много вкусни. Използвах пресни домати, от които направих доматен сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта