Пай с горски плодове

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 07.09.2016
Пай с горски плодове
Пай с горски плодове
 
Необходими продукти:
за основата:
300 г брашно
200 г студено краве масло
100 г пудра захар
1 яйце

за плънката:
100 г микс от горски плодове (боровинки, малини, ягоди)
200 мл течна сметана
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 ванилии
60 г царевично нишесте



Начин на приготвяне:
1
От брашното, маслото и пудрата захар се замесва тесто, Добавя се яйцето и ако тестото стане много твърдо се добавят 1-2 с. л. студена вода. Завива се във фолио за свежо съхранение и оставя в хладилник за 30 минути, за да стегне.
2
След това тестото се разточва и прехвърля във формата за печене. Надупчва се с вилица и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. След като тестото се изпече, се намазва с разбит белтък, за да не поеме влагата от плънката.
3
В купа се смесва яйцата, сметаната, захарта, нишестето и ванилията до получаването на еднородна смес. Плодовете се разпределят върху готовия блат, заливат се с яйчената смес и сладкиша се пече в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.



Съвет: По желание може да поръсите с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2018
:)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2018
и нишестето е изчезнало от продуктите ... нямам думи редактори :х Нишестето е царевично 60 грама
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2016
ммм страхотен!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2016
Течната сметана е 200 мл. Не мога да разбера защо редакторите променят написаното от мен... Винаги пишат пълни глупости, понякога има липсващи съставки даже след вашето редактиране !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: