Печена риба с картофи и маслини

С аромат на море
Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака по 400 г
400 г картофи
1 глава лук
2 скилидки чесън
150 г зелени маслини (без костилки)
2 щипки сух босилек
2 домата
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печена риба с картофи и маслини
Рибата се филетира и се почиства от кожата и костите.
2
Печена риба с картофи и маслини 2
Главите и костите се завързват в марля, заливат се със студена вода и се варят 15 минути на слаб огън.
3
Печена риба с картофи и маслини 3
Лукът се реже на полумесеци, запържва се в зехтина и щом стане стъклен, се прибавя и наситненият чесън.
4
Печена риба с картофи и маслини 4
Когато и той омекне, се сипват обелените и нарязани на шайби картофи и настърганите домати. Поръсва се с щипка босилек и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Печена риба с картофи и маслини 5
Зеленчуците се прехвърлят в тава, наливат се 300 мл от рибния бульон и се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
6
Печена риба с картофи и маслини 6
След това отгоре се подреждат рибните филета, полива се с малко зехтин, овкусява се със сол, черен пипер и щипка босилек, сипват се маслините и се пече на 200 градуса до готовност – около 8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2018
Много вкусна - дори не успях да я снимам:)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
уникална
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: