Печени дюли с канела и кафява захар

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.03.2018
Печени дюли с канела и кафява захар
 
Необходими продукти:
3 дюли
2 с. л. мед
1 с. л. кафява захар
1 к. л. канела
3 ореха



Начин на приготвяне:
1
Дюлите се почистват от мъха и се опаковат добре в алуминиево фолио. Фурната се загрява на 250 градуса и преди да се сложат дюлите, температурата се намалява на 150 градуса. На тази температура дюлите се пекат около 60-70 минути. Може да не се намаляват градусите на фурната, но тогава вече трябва според тях да се прецени и времето за печене.
2
Изпечените дюли се изваждат от фолиото, раполовяват се и се подреждат в чиния за сервиране. Поливат се с меда. След това се поръсват с канелата и кафявата захар.


3
Орехите се нарязват с нож не много ситно, но и на не много едри парчета. Дюлите се посипват с орехите. След като изстинат (поне за 10-15 минути), са готови за поднасяне и консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: