Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут

Източник: T. T.
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.02.2017
Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут
Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут
Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут
Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут
 
Необходими продукти:
2 филета от риба пангасиус
олио за намазване на тавата

за дресинга:
1 лимон
1/2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
бялата част от 3 стръка пресен лук
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка магданоз
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер

за соса за печене:
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
бялата част от 4 стръка пресен лук
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха мащерка (или прясна)
1/2 ч. л. лют червен пипер

за гарнитурата:
2 тиквички
2 жълти чушки (или червени)
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм


Начин на приготвяне:
1
Лимонът се смила в кухненски блендер, заедно с кората. Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се смила.
2
Филетата се нарязват на парчета и се подреждат в леко намазнена тава. Заливат се с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се с наситнения лук и се овкусяват с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер. Запичат за 10-12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
3
Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3-4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът от лайма и се разбърква.


4
Всяка порция се сервира, залята с дресинг и гарнирана със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут.




Съвет:
При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: