Печени „пържени“ картофи

Вкусни печени картофки, които стават като пържени
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.07.2015
Печени „пържени“ картофи
Печени „пържени“ картофи
 
Необходими продукти:
3-4 големи картофа
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. брашно
1 щипка сол

за поръсване:
сушен магданоз или босилек (по избор)



Начин на приготвяне:
1
Обелете и нарежете картофите на по-дебели пръчки - като за пържене, но горе долу с еднаква големина.
2
Сложете картофите в голяма тава, застлана с хартия за печене и ги поръсете със зехтина, солта и брашното, като ги разбъркате добре.
3
Подредете картофите в тавата, така че да не се препокриват.
4
Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна на по-горно ниво. Ако фурната има функция вентилатор - още по-добре.
5
Когато картофите започнат да се запичат (малко преди да извадите тавата от фурната), ги поръсете с подправките.



Съвет:
Сервирайте картофите като гарнитура или ги хапнете с любимия си сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2017
Много приятно ястие. Позволих си да добавя декорация от шунка и маслини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: