Печени пилешки бутчета по провансалски

Дата: 13.03.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 червени камби
2 жълти камби
2 глави червен лук
3 скилидки чесън
200 г домати на кубчета от консерва
200 г маслини „Каламата”
200 мл пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино „Шардоне”
80 мл зехтин „Екстра върджин”
3 с. л. балсамов оцет
4 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета по провансалски
Пилешките бутчета се разрязват надве, като капачетата на долните се отстраняват. Запържват се до златисто в 20 мл от зехтина. Деглазира се с виното и заедно с течността се прехвърлят в тава.

 


2
Печени пилешки бутчета по провансалски 2
Камбите се нарязват на дебели ивички, червеният лук на лодки, чесънът наедро, а от маслините се отстраняват костилките.

 


3
Печени пилешки бутчета по провансалски 3
В останалия зехтин се запържват камбите, към тях се прибавят лукът и чесънът, докато леко омекнат.

 


4
Печени пилешки бутчета по провансалски 4
Сипва се балсамовият оцет и зеленчуците се прехвърлят в тавата при пилешкото месо. Слагат се маслините. Налива се бульонът, слагат се клонките мащерка, добавят се доматите от консерва и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна, без вентилатор, за около 40 минути. Изважда се и се поръсва с наситнения магданоз.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта