Печени сладки картофи с бекон и кашкавал

Вкусно, здравословно, питателно
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.10.2017
Печени сладки картофи с бекон и кашкавал
Печени сладки картофи с бекон и кашкавал
 
Необходими продукти:
2 сладки картофа
100 г бекон
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват. Подсушават се и се завиват в алуминиево фолио. Пекат се около 45 минути на 200 градуса. Трябва да омекнат добре. Ако картофите са по-големи и тумбести, ще ви трябва и повече време за готвене, аз избрах продълговати и не толкова дебели картофи. След това фолиото се развива и картофите се слагат в тава, върху хартия за печене. Разполовяват се и ако не са омекнали достатъчно, отново се връщат за кратко във фурната.
2
Беконът се нарязва на ситно и на тънко.
3
Кашкавалът се настъргва.
4
Картофите леко се намачкват с вилица и се подправят със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се разпределят беконът и кашкавалът.
5
Картофите се връщат във фурната, за да се запекат до златисто.


Съвети:
Картофите може да се поднесат със сезонна салата по избор.
Ястието става много вкусно, приготвя се лесно и само с три продукта.

Добър апетит!

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: