Крекери с маслини и розмарин
Лора и Стоян
350 г кисело мляко 280 г брашно 150 г краве сирене 20 г краве масло 1 яйце 1 глава лук 1 стрък розмарин 1 1/2 ч. л. бакпулвер сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Дърпа се от котлона, разбърква се с наситнения розмарин и се оставя да се охлади. |
2 | ![]() | В купа се смесват брашното, киселото мляко, бакпулверът, натрошеното сирене, яйцето, сол, черен пипер и запърженият лук с розмарина. Разбърква се внимателно, не трябва се получава хомогенно тесто. |
3 | ![]() | В отворите на тава за мъфини се поставят хартиени формички и сместа се разпределя в тях, като не се пълнят догоре. По желание се слага по листенце розмарин. |
4 | ![]() | Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
9. |
Изпрати
лично съобщение |
28.02.2020 Малко трудно отлепих хартиените формички
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
14.05.2019 и моите се получиха доста добре, само дето не можах да ги отлепя от хартийките
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
08.12.2018 Може доста да се експериментира с тази рецепта. Ще повторя.
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
16.01.2018 Определено, не са по-вкуса ми
| ![]() |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
21.04.2017 Да, Десислава, може и с брашно от лимец, но има вероятност да се наложи да добавиш още кисело мляко, тъй като различните видове брашно поемат различно количество течност.
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...