Кексчета със сирене и розмарин

Дата: 13.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г кисело мляко
280 г брашно
150 г краве сирене
20 г краве масло
1 яйце
1 глава лук
1 стрък розмарин
1 1/2 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кексчета със сирене и розмаринЛукът се наситнява и се запържва в сгорещеното масло, докато омекне и започне леко да се карамелизира. Дърпа се от котлона, разбърква се с наситнения розмарин и се оставя да се охлади.
2
Кексчета със сирене и розмарин 2В купа се смесват брашното, киселото мляко, бакпулверът, натрошеното сирене, яйцето, сол, черен пипер и запърженият лук с розмарина. Разбърква се внимателно, не трябва се получава хомогенно тесто.
3
Кексчета със сирене и розмарин 3В отворите на тава за мъфини се поставят хартиени формички и сместа се разпределя в тях, като не се пълнят догоре. По желание се слага по листенце розмарин.
4
Кексчета със сирене и розмарин 4Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Да, Десислава, може и с брашно от лимец, но има вероятност да се наложи да добавиш още кисело мляко, тъй като различните видове брашно поемат различно количество течност.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2017
Здравейте! А може ли брашното да е от лимец? Ще се получат ли така?
3.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Настъргах малко кашкавал в сместа и вместо розмарин добавих 1/2 връзка магданоз. Много вкусна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2016
Супер са !
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2016
На детето ми много му харесаха. Трябва да призная, че сложих пресен риган вместо розмарин, защото това не е любима подправка вкъщи, но ароматът на лук е прекрасен
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта