Карталачки
Лора и Стоян
за тестото: 500 г брашно 200 г извара 170 мл прясно мляко 80 мл зехтин 2 ч. л. бакпулвер сол на вкус | за пълнежа: 150 г крем сирене 80 г сирене „Грана падано“ 60 г кашкавал 2 стръка мащерка 1/2 ч. л. риган 1 яйце за намазване сирене „Грана падано“ за поръсване |
1 | ![]() | Брашното се смесва с бакпулвера и солта. |
2 | ![]() | Изварата се разбърква с прясното мляко и зехтина. |
3 | ![]() | Течните съставки се смесват със сухите и се замесва гладко тесто, което се покрива и се оставя да почине за 15 минути. |
4 | ![]() | Сиренето „Грана падано“ и кашкавалът се настъргват и се смесват с крем сиренето, ригана и накълцаната мащерка. |
5 | ![]() | Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка една се разточва на кръгла кора, от която се изрязват триъгълници. |
6 | ![]() | Мажат се с плънката от сирена и се завиват кифлички. |
7 | ![]() | Подреждат се в тави с незалепващо покритие. Мажат се с разбито яйце и се поръсват с настъргано сирене „Грана падано“. |
8 | ![]() | Пекат се около 12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
11.10.2018 Страхотни са! Истинско удоволствие беше за мен да ги приготвя и още повече да похапна!
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...