Крекери с маслини и розмарин

Хрупкави и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
100 г пълнозърнесто брашно
50 г сирене „Пармезан“
50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
100 мл прясно мляко
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крекери с маслини и розмарин
Чесънът, розмаринът и маслините се накълцват, а пармезанът се настъргва на ситно ренде.
2
Крекери с маслини и розмарин 2
Двата вида брашно се смесват с розмарина, чесъна, маслините, пармезана, зехтина, прясното мляко, сол и черен пипер на вкус.
3
Крекери с маслини и розмарин 3
Замесва се твърдо, неронливо тесто, което се разточва на тънка кора.
4
Крекери с маслини и розмарин 4
Изрязват се триъгълници, надупчват се с вилица, подреждат се в тави с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2018
Доста апетитни се получиха.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2017
хрупкави и страшно вкусни:)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2016
Много хрупкави и вкусни и бързо свършиха.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2016
Вкусни крекерчета се получиха! Благодаря Ви Бон Апети!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
Страхотни станаха!! И много вкусни!! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: