Чеснови пръчици

Дата: 01.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
30 г краве масло
250 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
за намазване:
50 г краве масло (със стайна температура)
1 стрък розмарин
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чеснови пръчициМаята се разбърква със затопленото прясно мляко и захарта.
2
Чеснови пръчици 2Маслото се разтопява. В купа се сипват брашното, солта, маслото и прясното мляко с маята и захарта.
3
Чеснови пръчици 3Замесва се меко и еластично тесто. Поставя се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Чеснови пръчици 4Тестото се разделя на 14 равни части и от всяка се оформят дълги фитили.
5
Чеснови пръчици 5Подреждат се в две тави с незалепващо покритие, покриват се с кърпи и се оставят да втасат за 1 час.
6
Чеснови пръчици 6Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
7
Чеснови пръчици 7Маслото се разбърква със сухия чесън, накълцания розмарин, ригана, сол и черен пипер.
8
Чеснови пръчици 8Готовите пръчици се мажат с ароматното масло, докато са горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2016
Розмаринът не ми е от любимите подправки...Напоследък съм влюбена в мащерката и за това направих ароматното масло с нея.Чудесни са! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Нещо различно ! За хапване !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта