Чабата с маслини

Неустоимо ароматно домашно изпечено хлебче
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г грис от твърда пшеница
250 г брашно
100 г черни маслини (без костилки)
80 мл зехтин
1 белтък
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Чабата с маслини
Брашното се смесва с гриса и солта.
2
Чабата с маслини 2
Маята и захарта се разтварят в 200 мл топла вода и се прибавят към брашното, заедно със зехтина.
3
Чабата с маслини 3
Замесва се тесто и се оставя да втаса. След това се разделя на четири части.
4
Чабата с маслини 4
Всяко парче се оформя като фитил и се сплесква. Слагат се маслини, краищата на фитила се затварят навътре и се притиска леко.
5
Чабата с маслини 5
Така оформените хлебчета се прехвърлят в тава и се оставят да втасат, след това се намазват с разбит белтък.
6
Чабата с маслини 6
Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: