Пълнозърнести пърленки на тиган

Неустоимо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 257


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г пълнозърнесто брашно
220 г бяло брашно
300 г кисело мляко
1/2 кубче жива мая (21 г)
1 яйце
2 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнести пърленки на тиган
Маята се разтваря в 80 мл топла вода, заедно със захарта. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Пълнозърнести пърленки на тиган 2
Двата вида брашно се смесват в купа. Чуква се яйцето.
3
Пълнозърнести пърленки на тиган 3
Прибавят се олиото, киселото мляко, шупналата мая и солта, и се замесва меко и еластично тесто.
4
Пълнозърнести пърленки на тиган 4
Слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
5
Пълнозърнести пърленки на тиган 5
След това се разделя на 8–10 части. С намазани с разтопено масло ръце се оформят питки.
6
Пълнозърнести пърленки на тиган 6
Пекат се в умерено загрят грил тиган, от двете страни, до готовност.
7
Пълнозърнести пърленки на тиган 7
Мажат се с масло и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2019
Получиха си много вкусни
4.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2018
Станаха много вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
Станаха страхотни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2016
Лесни и вкусни ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2016
В момента ги правя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: