Пълнозърнест хляб

С изкусителен вид и превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
270 г пълнозърнесто брашно
270 г брашно
30 г мед
160 мл прясно мляко (топло)
2 с. л. олио (+ за мазане)
1 1/4 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно с меда.
2
Пълнозърнест хляб 2
Двата вида брашно се смесват със солта. Оформя се кладенче и се сипват маята, млякото, олиото и още 120 мл вода.
3
Пълнозърнест хляб 3
Замесва се еластично и меко тесто. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Пълнозърнест хляб 4
Размесва се, оформя се хляб и се слага в намазана с олио форма за печене. Оставя се да втаса повторно.
5
Пълнозърнест хляб 5
След това се прави прорез по дължина.
6
Пълнозърнест хляб 6
Пече се 30–40 минути в загрята на 190 градуса фурна, без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2021
Много вкусен хляб, с приятен аромат, хрупкава коричка и мека и сочна средичка.
8.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Много приятно се получи, направих го на топки и стана питчица. Следващия път ще го щракна :)
7.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2020
Стана вкусен, но следващия път ще го направя с по-малко мед, дойде ми една идея по-сладък.
6.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2017
Страхотен хляб!!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2017
Хубав е хлябът, текстурата е леко ронлива, което не ми допада особено, но това е въпрос на предпочитание. Като цяло е сполучлива рецепта, в която по идея на друга рецепта на бонапети за гръцки хляб, сложих във фурната при печенето суд с вода отдолу за хрупкава коричка, а при изстиването го наръсих с вода и го завих за 10 мин. в кърпа-за да стане мек.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: