Хлебчета с червен лук и синьо сирене

Неустоимо изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г пълнозърнесто брашно
130 г грис от твърда пшеница (семолина)
125 г синьо сирене
40 г краве масло (+ за мазане)
2 глави червен лук
4 стръка мащерка
2 с. л. тъмен балсамов оцет
2 с. л. зехтин
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с червен лук и синьо сирене
Маята се разтваря в 200 мл топла вода, заедно със захарта. В купа се смесват брашното, грисът и солта. Наливат се разтворената мая и зехтинът.
2
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 2
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
3
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 3
Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Запържва се в маслото на умерен огън, докато започне да се карамелизира. Налива се балсамовият оцет, овкусява се с листенца мащерка и се посолява. Разбърква се и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
4
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Изрязват се кръгове и се мажат с разтопено масло.
5
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 5
Отгоре се разпределят лукът и натрошено синьо сирене. Така оформените хлебчета се оставят да починат за около 30 минути на стайна температура.
6
Хлебчета с червен лук и синьо сирене 6
След това се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: