Печени тиквички с кашкавал и сметана

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 19.03.2015
Печени тиквички с кашкавал и сметана
 
Необходими продукти:
3 тиквички
50-60 мл олио
сол и черен пипер на вкус
1 кофичка заквасена сметана
200 г кашкавал (настърган)
2 с. л. копър (накълцан)
3 скилидки пресован чесън (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Почистете тиквичките и ги нарежете на шайби с дебелина от около 1 см. Подредете ги в намаслена тава, като всеки ред, поръсвате с подправки и малко чесън и леко намазвате с разбитата сметана.
2
Накрая полейте с останалата сметана и поръсете обилно с настъргания кашкавал, малко копър или магданоз.
Печете ястието в умерено загрята фурна, докато кашкавалът придобие приятен загар. Готви се около 25-30 минути.

Съвет:
Поднесете порция от печените тиквички със сметана и кашкавал върху малко овкусен доматен сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: