Персийски оризови бисквити

Лесна и интересна кулинарна техника за винаги отличен резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г оризово брашно
3 жълтъка
2 с. л. захар
220 г краве масло (на стайна температура)
100 мл олио
1 ч. л. кардамон
1 ванилия
маково семе за поръсване

за сиропа:
200 г захар
100 мл вода



Начин на приготвяне:
1
Персийски оризови бисквити
Сиропът се приготвя като захарта и водата се загряват на котлона, до сгъстяване, след което се охлажда.
2
Персийски оризови бисквити 2
Брашното се смесва с ванилията и кардамона.
3
Персийски оризови бисквити 3
Жълтъците се разбиват със захарта.
4
Персийски оризови бисквити 4
Добавят се олиото и маслото и се разбива отново.
5
Персийски оризови бисквити 5
Сухите съставки и захарният сироп се сипват към яйчената смес и се разбърква, докато се получи меко тесто.
6
Персийски оризови бисквити 6
Оставя се 6 часа в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение, а след това – за 15 минути на стайна темепература.
7
Персийски оризови бисквити 7
Оформят се малки топчета.
8
Персийски оризови бисквити 8
Сплескват се леко.
9
Персийски оризови бисквити 9
С нож се правят декоративни шарки.
10
Персийски оризови бисквити 10
Поръсват се с маково семе и се подреждат в тава с незалепващо покритие.
11
Персийски оризови бисквити 11
Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
12
Персийски оризови бисквити 12
Сервират се охладени, с чай или кафе.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2014
Много са интересни и страшно крехки! Непременно ще повторя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: