Лятно желе

Вкусен, студен, летен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пресни червени плодове (ягоди, череши, малини)
500 мл пенливо бяло вино „Просеко“
100 г пудра захар
2 стръка мента
1 пакетче желатин

за гарниране:
150 мл животинска сметана
40 г пудра захар
1 лимонова есенция
6 листенца мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Лятно желе
Виното се смесва със захарта и се загрява на умерен огън.
2
Лятно желе 2
Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне и се загрява в микровълнова фурна.
3
Лятно желе 3
Плодовете се почистват и се разпределят в чаши за шампанско, слагат се и листенцата мента.
4
Лятно желе 4
Желатинът се налива към просекото на тънка струйка и се разбърква.
5
Лятно желе 5
Сместа се разпределя в чашите и те се оставят в хладилник за 2 часа.
6
Лятно желе 6
Студената сметана се разбива със захарта, докато стане пухкава, и се ароматизира с лимоновата есенция.
7
Лятно желе 7
Охладеното желе се поднася със сметаната и листенца мента за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2016
Получи се страхотно - свежо, с дъх на лято
5.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Страхотно
4.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
(у)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2014
Много приятно
2.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2014
Може да заместите пенливото вино с безалкохолно Ягода, и става много добре а и децата могат да си похапват от него. Страхотен десерт!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: