Песто „Сицилиана“ с орехи

Един от многото варианти за приготвяне на италианско песто
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г домати сорт „Рома”
200 г сирене „Рикота”
100 г сирене „Пармезан”
150 мл зехтин „Екстра върджин”
50 г орехи
1 скилидка чесън
3 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Песто „Сицилиана“ с орехи

Домати се нарязват  надве и леко се стискат, за да паднат семките и сока.

 


2
Песто „Сицилиана“ с орехи 2

Слагат се в купа и се прибавят рикотата, орехите, чесънът, накъсаният босилек, настърганият пармезан, овкусява се с черен пипер и малко сол. Накрая се налива зехтинът.

 


3
Песто „Сицилиана“ с орехи 3

Всичко се пасира и по желание се прецежда.


 


Съвет: От тези продукти се получава песто за 1 буркан от 1 л и 700 мл.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: