Пиле фрикасе с къри

По скандинавска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 цели пилешки бутчета
1 морков
1 стрък праз
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
1 с. л. къри на прах
100 мл животинска сметана
4 стръка магданоз
кората от 1 портокал
сол и бял пипер на вкус

за зеленчуците:
2 картофа
200 г замразен грах
2 моркова
40 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле фрикасе с къри
Бутчетата се сваряват заедно с нарязаните наедро праз и морков.
2
Пиле фрикасе с къри 2
Бульонът се прецежда и се запазва. Бутчетата се почистват от кожата и костите, а месото се реже наедро.
3
Пиле фрикасе с къри 3
Брашното се запържва в сгорещеното масло до златисто. Сипва се кърито, разбърква се и постепенно се наливат 800 мл от бульона, като продължава да се бърка.
4
Пиле фрикасе с къри 4
Сосът се ароматизира с настърганата портокалова кора и се овкусява със сол и бял пипер.
5
Пиле фрикасе с къри 5
Налива се сметаната и се прибавя пилешкото месо. Готви се още 5 минути и яхнията се дърпа от котлона.
6
Пиле фрикасе с къри 6
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета.
7
Пиле фрикасе с къри 7
Морковите също се режат на кубчета и се сваряват за 5 минути в подсолена вода.
8
Пиле фрикасе с къри 8
Грахът се запържва в маслото.
9
Пиле фрикасе с къри 9
Прибавят се морковите и картофите и се посолява.
10
Пиле фрикасе с къри 10
Фрикасето се сервира върху зеленчуците и всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2015
Страхотно се получи!
11.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
10.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Вече..., едно от любимите ми! Замених къри с куркума и се получи страхотен вкус!
9.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Надежда, може да използваш същото количество заквасена сметана или растителна готварска сметана (течна), но има опасност, сосът да не се получи толкова гладък.
8.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2015
Животинската сметана може ли да се замени с нещо друго ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: