Пиле в баски стил

Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2001
Пиле в баски стил
 
Необходими продукти:
1 пиле
2 глави лук
4 скилидки чесън
1/2 кг зелени чушки
1 в. ч. бяло вино
1/2 кг домати
1 дафинов лист
няколко стръка магданоз
1 ч. л. мащерка
4 с. л. олио
3 с. л. краве масло
брашно


Начин на приготвяне:
1
Пиле в баски стил
Пилето се нарязва на порции и се панира в брашно. В дълбока тенджера се сгорещяват олиото и маслото и порциите пиле се запържват от двете страни, докато добият златист цвят. Изваждат се и се оставят настрана.
2
Пиле в баски стил 2
Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на малки кубчета. Чушките се почистват от семето и се режат на лентички, лукът - надребно. Чесънът се счуква.
3
Пиле в баски стил 3
В мазнината за около минута се запържва лукът, прибавя се чесънът и след 30 секунди се поставят чушките, сипват се 3 с. л. вино. Задушава се 3 минути под капак.
4
Пиле в баски стил 4
Добавят се доматите, останалото вино, посолява се, подправя се с предвидените подправки. Връща се пилето. След като сместа кипне, се задушава на тих огън 30 минути. Гарнира се със задушен ориз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: