Пиленца в гнездо

Дата: 23.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Пиленца в гнездо
 
Необходими продукти:
1 филия хляб
1 морков
1 пъдпъдъче яйце
1 с. л. лютеница
2 дребни маслини
1 шепа зелена салата
1 ч. л. зехтин
праз
1 ч. л. лимонов сок
1/4 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
От филията хляб със стъклени чаши за вино се изрязват два кръга. Изпичат се на тостер. Намазват се с лютеница, като се оставя по едно триъгълниче в едната част.
2
Маслините се почистват от костилките. Разполовяват се и се поставят за очи на пиленцата.
3
Морковът се срязва на две и се нарязва на лентички. От едната пръчица се оформят две клюнчета и се поставят върху филийките.
4
Яйцето се сварява и се оставя да изстине. Обелва се и се разполовява.
5
Салатата се слага в едната част на чинията. Овкусява се със солта, зехтина и лимоновия сок. Върху нея се поставят двете половинки на яйцето. Отстрани се слагат пръчиците моркови. Едно парче праз се разполовява на две и се оформя като перца на птиченцата, които се слагат в гнездото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта