Пиленца в гнездо

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.11.2017
Пиленца в гнездо
 
Необходими продукти:
1 филия хляб
1 морков
1 пъдпъдъче яйце
1 с. л. лютеница
2 дребни маслини
1 шепа зелена салата
1 ч. л. зехтин
праз
1 ч. л. лимонов сок
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
От филията хляб със стъклени чаши за вино се изрязват два кръга. Изпичат се на тостер. Намазват се с лютеница, като се оставя по едно триъгълниче в едната част.
2
Маслините се почистват от костилките. Разполовяват се и се поставят за очи на пиленцата.
3
Морковът се срязва на две и се нарязва на лентички. От едната пръчица се оформят две клюнчета и се поставят върху филийките.
4
Яйцето се сварява и се оставя да изстине. Обелва се и се разполовява.
5
Салатата се слага в едната част на чинията. Овкусява се със солта, зехтина и лимоновия сок. Върху нея се поставят двете половинки на яйцето. Отстрани се слагат пръчиците моркови. Едно парче праз се разполовява на две и се оформя като перца на птиченцата, които се слагат в гнездото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: