Пилешка салата с тиквички и спанак

С нея можете спокойно да замените основното ядене, особено в жегата, когато търсите идеи за по-лека храна
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
3 малки тиквички
250 г почистен спанак
2 стръка пресен лук
80 г сирене „Пармезан“
50 г белени сурови тиквени семки
40 мл зехтин „Помаче“
40 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка салата с тиквички и спанак

Пилешкото месо се подправя със сол и черен пипер и се запържва от двете страни в сгорещения зехтин „Помаче“, до готовност.

 


2
Пилешка салата с тиквички и спанак 2

Тиквичките се оформят с белачка на тънки дълги ленти, без сърцевината. Всяка лента се нарязва на тънки ивици по дължина. Поливат се с зехтина „Екстра върджин“, посоляват се и се сипва сокът от лимона. Спанакът се измива и се накъсва. Подсушава се в центрофуга.

 


3
Пилешка салата с тиквички и спанак 3

Пармезанът се настъргва на ситно ренде. Тиган с незалепващо покритие се загрява и в него се поставя част от пармезана.

 


4
Пилешка салата с тиквички и спанак 4

Запича се до златисто, изважда се върху дъска и се охлажда. По същия начин се запича останалият пармезан.

 


5
Пилешка салата с тиквички и спанак 5

Готовото месо се нарязва на тънки, дълги ленти. В купа се смесват спанакът,  тиквичките и наситненият пресен лук. Продуктите се разбъркват добре. Овкусава се със сол.

 


6
Пилешка салата с тиквички и спанак 6

Готовата салата се разпределя в чинии, отгоре се поставят ленти месо, начупен хрупкав пармезан и се поръсва с тиквени семки.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: