Салата от картофи, яйца и бекон

Поднесена по изящен начин, в хрупкави купички
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г дребни пресни картофи
150 г бекон на резени
3 сварени яйца (размер М)
1/4 пакет точни кори
50 мл зехтин

за дресинга:
100 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1 лимон
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка копър
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от картофи, яйца и бекон

Картофите се измиват, ако са големи се разрязват надве. Поставят се в тенджера, заливат се с 1,2 л вода и се варят до омекване, за около 15 минути. След това се охлаждат. Беконът се слага в тава с пергаментова хартия на дъното и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути.

 


2
Салата от картофи, яйца и бекон 2

Точените кори сенарязват на квадрати – малко по-големи от дупката на формата за мъфини, в които ще се пече. Три от квадратчетата се подреждат едно върху друго и всеки лист се намазва със зехтин.

 


3
Салата от картофи, яйца и бекон 3

Подреждат се във формата за мъфини и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути. Охлаждат се.

 


4
Салата от картофи, яйца и бекон 4

За дресинга се нарязват наситно пресния лук, копъра и джоджен, и се смесват в купа с лимоновия сок, сол, черен пипер и зехтина.

 


5
Салата от картофи, яйца и бекон 5

В купа се смесват картофите и дресинга, разбърква се.  

 


6
Салата от картофи, яйца и бекон 6

Разпределят се в кошничките. Гарнира се с нарязани на 4 по дължина сварени яйца и начупен бекон. По желание се поръсва с наситнен копъркопър по желание.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Уникално вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Много приятна презентация на картофена салата. Подмених яйцата с такива от пътпъдък и стана още по- забавно, особено имайки предвид, че гостите ми бяха майки с деца.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: