Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г охладени пилешки дробчета (почистени)
100 г бекон
80 г белени шамфъстъци (сурови)
60 г зелени маслини (без костилки)
50 г краве масло
350 мл червено десертно вино
50 мл олио
4 филета аншоа
1 глава червен лук
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци
Пилешките дробчета се заливат с виното, като се слагат и стръковете мащерка. Оставят се да се мариноват за едно денонощие.
2
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци 2
След това се подсушават много добре и се запържват до златисто в половината от маслото и олиото. Изваждат се от съда.
3
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци 3
Лукът се реже на кубчета и се пържи, като се добавят останалото олио и масло.
4
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци 4
Щом омекне, се добавят нарязаният на кубчета бекон и наситнените маслини и аншоа.
5
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци 5
Поръсват се с накълцаните ядки, връщат се дробчетата и се овкусява с черен пипер.
6
Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци 6
Ястието се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2017
Много интересно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: