Пилешки гърди „Дарси“

Вкусно и лесно ястие
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.03.2016
Пилешки гърди „Дарси“
 
Необходими продукти:
300 г пилешки гърди
1 глава лук
250 г гъби
4-5 скилидки чесън
300 г кашкавал
4 с. л. брашно
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. горчица
сокът от 1/2 лимон
черен пипер
кориандър
индийско орехче
салвия
сол
сух копър
олио

за маринатата:
1 к. ч. водка
1 с. л. мед
4 смачкани скилидки чесън
2 с. л. олио
горчица
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме добре, до хомогенизиране.
2
Нарязваме гърдите на порции, овалваме ги в маринатата и ги оставяме за 1 час в хладилник.

3
След това готвим месото до златисто, в предварително загрят тиган с незалепващо покритие.
4
Добавяме нарязаните наситно лук и гъби. Похлупваме и готвим 20 минути. По желание добавяме 2 стръка накълцан пресен чесън. Поръсваме с подправките и посоляваме на вкус. Оставяме да къкри още 10 минути.
5
В отделен съд препичаме брашното, наливаме вода и пасираме до еднородна смес. Сипваме и сметаната. Добавяме сместа към месото и внимателно разбъркваме, до сгъстяване.
6
Добавяме лимоновия сок и горчица. Разбъркваме и сипваме в чинии. Поръсваме с настърган кашкавал. Поднасяме със салата според сезона.



Съвет:
Препоръчително е, ястието да се консумира топло.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: