Пилешки гърди с пюре от патати

Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2010
Пилешки гърди с пюре от патати
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
2 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
600 г сладки картофи (патати)
1/4 връзка магданоз
2 с. л. краве масло
1 ч. л. олио с трюфел
3–4 стръка див лук
сол и бял пипер на вкус
250 мл пилешки бульон
1 с. л. зехтин
100 г целина
1 глава лук
150 г моркови
150 мл бяло вино
2 с. л. краве масло
2–3 стръка естрагон


Начин на приготвяне:
1
Филето се овкусява със сол и пипер и се залива със зехтина. Запича се от всички страни по 2 минути, след това се слага в тава и се пече на 190 градуса около 8 минути.
2
Сладките картофи се увиват поотделно с алуминиево фолио и се пекат в умерена фурна на 180 градуса около 2 часа или докато станат меки. Белят се и се намачкват с преса за картофи или с вилица. Овкусяват се със сол и пипер и се добавят маслото, олиото и накълцаните магданоз и див лук.
3
Сосът се приготвя, като се задушават за около 5 минути в зехтина нарязаните наедро целина, лук и моркови. Сипва се бульонът и се оставя да ври на умерен огън около 20 минути. Добавят се виното и скълцаният естрагон и ври още 7–8 минути до изпаряване на половината течност. Съдът се отстранява от огъня, сосът се прецежда и се добавя маслото, като се бърка постоянно до пълното му разтопяване.


4
Ястието се сервира, като до пюрето се поставят филийки от нарязаното филе и се заливат с по 2–3 лъжици от соса.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: