Пилешки роладини с маслинова паста и сос

ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.12.2009
Пилешки роладини с маслинова паста и сос
 
Необходими продукти:
8 пилешки филенца
200 г гъби
4-5 кисели краставички
8 ч. л. маслинова паста
150 г топено сирене (1 бомбичка)
250 мл течна сметана (готварска)
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. пикантина (универсална)
1-2 с. л. оригинален китайски соев сос (или 2 с. л. унисос)
1 с. л. краве масло
мазнина за печенето на роладинките
сол, черен пипер, бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбите си измиват и се нарязват на филийки, задушават се в маслото в тиган с капак. През това време се нарязват киселите краставички на малки кубчета.
2
Докато се задушават гъбките, се начукват филенцата, посоляват се и се намазват с маслиновата паста.
3
Когато гъбките си пуснат достатъчно вода махаме капака, се прибавят киселите краставички, 1 ч. л. пикантина, сол и черен пипер, разбърква се и си изчаква водата да се изпари.
4
Включва се фурната и се загрява на 250 градуса. Когато плънката остане на мазнина, се отстранява от огъня, прибавя се соевият сос, разбърква се добре и се пълнят филенцата.
5
В единия край на филенцето се поставя от плънката, след това се навива на руло, рулцата се поставят в йенска тавичка предварително намаслена. Отгоре роладинките се поръсват с олио, захлупват се с капак и пекат на силен огън във фурната.
6
Когато роладините пуснат вода, се отстранява капакът, намаля се фурната на 200 градуса и продължаат да се пекат до зачервяването им. През това време се приготвям сосът.
7
Сосът се получава като в подходящ съд с тефлоново покритие /дълбок тиган, тенджерка, касерола/ се поставят да заврят прясното мляко, 1 ч. ч. вода и 1 ч. л. пикантина. Когато заври тази смес се прибавя топеното сирене, нарязано на колелца и се бърка с телена бъркалка, до пълното му разтопяване. Накрая се изсипва сметаната, посолява се, прибавя се черен и бял пипер, оставя се да клокне. След това котлонът се изключва. С този сос се заливат роладинките и се поднася. ;) Бон апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: