Странджански кебап

Източник: Димитър
ТИТЛА: Чирак
Дата: 18.11.2009
Странджански  кебап
 
Необходими продукти:
1.8 кг свинско месо
1 1/2 к. ч. свинска мас
700 г лук
300 г домати
1 к. ч. брашно
1 к. ч. червено вино
50 г чесън
100 г краставички от консерва
50 г люти чушки
1/2 лимон
сол, черен пипер и чубрица на вкус



Начин на приготвяне:
1
Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещената мазнина.

2
Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните лук, чесън и обелени домати. Поръсва се брашното и се разбърква няколко пъти.

3
След това се прибавят червеният пипер, лютивите пиперки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол на вкус. Кебапът се задушава във фурна до пълно омекване на месото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: