Пилешко с бекон и сос от сирена

Четири вида сирена допълват крехкото месо, обвито в ароматен бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2012
Пилешко с бекон и сос от сирена
 
Необходими продукти:
4 пържоли от пилешки бутчета без кожа (всяка по 150–
8 ленти бекон
50 г белен шамфъстък
50 мл бренди
2 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
мащерка за украса
сол и черен пипер на вкус

за соса:
300 мл прясно мляко
50 г сирене „Ементал“
50 г синьо сирене
50 г сирене „Грюер”
50 г топено сирене
1 стрък мащерка
естрагон на вкус
лют сос по желание



Начин на приготвяне:
1
Пилешко с бекон и сос от сирена

Месото се изтънява и се овкусява се със сол и черен пипер. (Ако има останали хрущяли се отстраняват).


2
Пилешко с бекон и сос от сирена 2

Върху фолио за свежо съхранение се разстилат два ленти бекон, един до друг, отгоре се слага 1 пържола и се поръсва с нарязаният шамфъстък. Завива се „бонбон”, с помощта на фолиото. Така се оформят и останалите три пържоли.


3
Пилешко с бекон и сос от сирена 3

Всяко се увива в алуминиево фолио и се пошират във вода за 12 минути. (Когато водата заври се слагат рулата, отгоре се поставя чиния, за да ги потопи и да се сготвят от всички страни.)


4
Пилешко с бекон и сос от сирена 4

Полсе се отвиват от двата вида фолио и се запържват в тиган, в загрятите масло и зехтин.


5
Пилешко с бекон и сос от сирена 5

Деглазира се с брендито – фламбира се.


6
Пилешко с бекон и сос от сирена 6

Рулата се слагат в тава и се запичат в загрята на 180 градуса фурна за 4–5 минути.


7
Пилешко с бекон и сос от сирена 7

Всички продукти за соса (без естрагона и лютия сос) се смесват и се загряват,  до пълното разтопяване на сирената. Мащерката се отстранява. Накрая се слагат лютия сос и щипка естрагон.


8
Пилешко с бекон и сос от сирена 8

Рулцата се нарязват и се сервират със соса. Украсява се с мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Благодаря за рецептата! Залавям се с направата! Честит празник на Лора и всички дами!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: