Пилешко с пармезанова коричка

Здравословна и апетитна алтернатива на панираното пилешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1/2 ч. ч. настърган пармезан
1/2 ч. ч. царевичен грис
1/2 ч. ч. галета
2 белтъка
2 с. л. нишесте
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с пармезанова коричка
Пилешките гърди се разрязват надлъжно на две, за да се изтънят.
2
Пилешко с пармезанова коричка 2
След това се посоляват и се поръсват с черен пипер на вкус.
3
Пилешко с пармезанова коричка 3
Белтъците се разбиват леко с миксер, добавя се нишестето и разбиването продължава, докато станат на пяна.
4
Пилешко с пармезанова коричка 4
Овкусеното месо се поставя в купата с разбитите белтъци и хубаво се овалва.
5
Пилешко с пармезанова коричка 5
В дълбок съд се смесват царевичен грис, галета и настърган пармезан.
6
Пилешко с пармезанова коричка 6
Пилешките гърди се изваждат от белтъците и се панират в приготвената смес.
7
Пилешко с пармезанова коричка 7
Месото се пече върху решетка в предварително загрята на 200-220 градуса фурна по около 10 минути от всяка страна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: