Заек по тракийски

Дата: 15.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
брашно за паниране
2-3 щипки бахар
1 ч. л. чубрица
1 1/2 - 2 ч. л. червен пипер
2 дафинови листа
1 к. ч. олио
1 в. ч. бяло вино
1 морков
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 скилидка чесън
2 кисели краставички
2-3 домата
3 глави лук
50-60 г маслини
50-80 г резен целина
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек по тракийскиПриготвя се панировка от брашно, черен пипер и сол.
2
Заек по тракийски 2Заекът се нарязва на порционни парчета, които се подсушават, панират се в брашното и се пържат в предварително загрятото олио. След това се изваждат, а мазнината се запазва.
3
Заек по тракийски 3Лукът се нарязва наедро, чушките – на ивици, морковът – на кръгчета, целината – на парчета.
4
Заек по тракийски 4Зеленчуците се сипват в тигана, в който е пържено месото, разбъркват се и се запържват.
5
Заек по тракийски 5Когато поомекнат, зеленчуците се поръсват с червен пипер и се заливат с бяло вино.
6
Заек по тракийски 6
Подправят се със сол, черен пипер, смлян бахар и дафинов лист.


7
Заек по тракийски 7Запърженото месо се поставя в подходяща тава. Върху него се подреждат маслините и нарязаните на филийки кисели краставички.
8
Заек по тракийски 8Зеленчуците се разпределят върху месото, поръсват се с чубрица и се покриват с нарязани на кръгчета домати.
9
Заек по тракийски 9Продуктите се заливат с вряла вода. Тавата се завива с алуминиево фолио и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 220-250 градуса фурна. След това температурата се намалява и заекът се пече още 1 1/2 - 2 часа на 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта