Рулца пангасиус с тиквички и моркови

Средиземноморска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 филета от пангасиус
1 тиквичка
1 морков
зелената част на 1 стрък лук
4-5 стръка копър
3 ч. л. каперси
сокът от 1/2 лимон
зехтин за поливане



Начин на приготвяне:
1
Рулца пангасиус с тиквички и моркови
Тиквичката се нарязва по дължина на филийки.
2
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 2
Филийките тиквичка се посоляват, поливат се със зехтин и се изпичат върху грил тиган.
3
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 3
Морковът се нарязва на пръчици, чиято дължина трябва да е колкото ширината на рибното филе.
4
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 4
Нарязаните моркови се бланшират за кратко във вряща вода.
5
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 5
Рибните филета се подправят със сол, копър и лимонов сок.
6
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 6
В тава се поставя едно овкусено рибно филе и се покрива със запечена тиквичка.
7
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 7
Върху тиквичката напречно се слагат няколко бланширани морковени пръчици.
8
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 8
След това филето се завива на руло.
9
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 9
По този начин се оформят и останалите рулца, поливат се със зехтин и се поръсват с наситнен пресен лук и с каперси.
10
Рулца пангасиус с тиквички и моркови 10
Тавата се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна и рулцата се пекат около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: