Патешки гърди с трицветен сос от чушки

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. патешки гърди
черен пипер и сол на вкус
100 мл сметана
10 мл вермут
1 1/2 чушки (зелена, жълта и червена)
1 с. л. бяло вино
1 ч. л. зърна микс от 3 вида пипер (бял, зелен и черен)


Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди с трицветен сос от чушки
Върху кожата на патешките гърди се правят успоредни разрези. Месото се посолява и се поръсва с черен пипер от двете страни.
2
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 2
Гърдите се запичат на силно загрят тиган, като първоначално се поставят с кожата надолу.
3
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 3
Щом се зачерви от двете страни, месото се прехвърля в предварително загрята на 180 градуса фурна и се запича за 5 минути.
4
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 4
Зърната пипер се заливат с бяло вино.
5
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 5
Чушките се нарязват на жулиени и се запържват в мазнината от патешкото месо.
6
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 6
След 1-2 минути се налива сметаната.
7
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 7
Добавят се накиснатите в бяло вино зърна пипер и се посолява.
8
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 8
Накрая се налива вермутът, сосът се разбърква и къкри, докато се сгъсти.
9
Патешки гърди с трицветен сос от чушки 9
При сервиране гърдите се нарязват на филийки, гарнират се със соса и се украсяват с клонки мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: