Пилешко под шуба

Дата: 29.05.2007
Източник: Бон Апети
Пилешко под шуба
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 ч. л. сол
100-200 г сирене
150 г крема сирене
200 мл прясно мляко
2 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. олио
7-8 стръка магданоз
10 връхчета розмарин
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 глави лук
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко под шубаБутчетата се обезкостяват и кожата се отстранява. Месото се нарязва на малки парчета, които се овкусяват с черен пипер и сол.
2
Пилешко под шуба 2Чушките и лукът се почистват и се нарязват надребно.
3
Пилешко под шуба 3Зеленчуците се запържват за 3-4 минути в предварително загрятото олио.
4
Пилешко под шуба 4След това се добавя пилешкото месо, разбърква се и се пържи още 5 минути на силен огън.
5
Пилешко под шуба 5Когато месото се зачерви от всички страни, плънката се подправя с нарязани наситно връхчета розмарин и стръкове магданоз.
6
Пилешко под шуба 6Картофите се сваряват, обелват се и се поставят в дълбок съд. Заливат се с прясното мляко, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Добавя се крема сиренето и се намачква на пюре.
7
Пилешко под шуба 7Тава с диаметър 26 см се намазва с масло и се поръсва обилно галета, така че дъното и стените да се покрият добре.
8
Пилешко под шуба 8Половината от картофеното пюре се разстила в тавата, като се покриват и стените (това става най-лесно с намазнени ръце).
9
Пилешко под шуба 9Плънката се разпределя равномерно върху пюрето. Отгоре се разстила останалото пюре, като се притиска с пръсти, така че плънката да е покрита от всички страни.
10
Пилешко под шуба 10Ястието се поръсва с настъргано сирене, слага се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пече, докато сиренето се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта