Пилешко с печени гъби

Лесен и вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди (4 бр. по 200 г )
200 г кашкавал
100 мл сос „Терияки“ (със сусам)
8 големи кафяви печурки
4 резена бекон
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с печени гъби
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер. В подходящ съд се загряват половината от олиото и маслото. Пускат се скилидката чесън и мащерката, за да ароматизират мазнината. Двете филета се запържват до златисто от всяка страна.
2
Пилешко с печени гъби 2
Изваждат се, слага се останалата мазнина и се запържват останалите две филета.
3
Пилешко с печени гъби 3
Месото се прехвърля в тавичка. Покрива се с бекона и се поръсва с настъргания кашкавал.
4
Пилешко с печени гъби 4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
5
Пилешко с печени гъби 5
Пънчетата на гъбите се махат. Шапките се белят и се намазват със соса „Терияки“.
6
Пилешко с печени гъби 6
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, като периодично се мажат със соса.
7
Пилешко с печени гъби 7
Пилето се сервира с гъбите.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: