Пилешко със зеленчуци в азиатски стил

Тук ще откриете крехко месо, леко запържени зеленчуци, микс от гъби и много от вкусовете на Азия
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2012
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
2 големи моркова
1 глава лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
10 г сушени китайски черни гъби
40 г сушени гъби шийтаке
150 г соеви кълнове
30 мл тъмен соев сос
50 мл бяло вино
100 мл олио
10 г царевично нишесте
10 г пресен джинджифил
1 щипка натриев глутамат
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
1 ч. ч. жасминов ориз
2 ч. ч. пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил

Гъбите се накисват в студена вода минимум за 1 час. После се нарязват на жулиен.

 


2
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил 2

Месото и зеленчуците се нарязват по същия начин, а чесънът и джинджифилът – наситно. В силно загрят уок се налива олиото и в него първо се запържват чесънът и джинджифилът, после се добавя месото.

 


3
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил 3

След това се слагат морковите, чушката и лукът.

 


4
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил 4

Прибавят се гъбите и когато се позапържат, се слагат соевите кълнове, предварително бланширани за кратко.

 


5
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил 5

Овкусява се със сол, черен пипер и натриевия глутамат. Деглазира се с виното и се налива соевият сос. Добавя се разтвореното в малко вода нишесте.

 


6
Пилешко със зеленчуци в азиатски стил 6

Оризът се сварява в пилешкия бульон и се сервира заедно с месото със зеленчуци.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Златина, натриевият глутамат подсилва вкуса на използваните продукти. Иване, гъбите можеш да намериш на щандовете за азиатски продукти в големите супермаркети или в китайския магазин на "Пиротска"
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Предава автентичен Азиатски привкус.Не си го гледала предаването.Стоян го каза там.Само че не знам от къде да взема тези гъби а и кълновете,за които каза че е добре да се бланжират. непременн
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много готина рецепта, интересно ми е каква е ролята на натриевия глутамат?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: