Питки със зеленчуково къри

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2010
Питки със зеленчуково къри
 
Необходими продукти:
4 арабски питки за дюнер
200 г патладжан
200 г тиквички
100 г моркови
150 г домати
1 с. л. каперси
1 ч. л. къри
3 с. л. олио
4–5 стръка кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците (без доматите) се режат на жулиен и се сотират за 4–5 минути в олиото, сипва се кърито и съдът се дръпва от огъня. Добавят се доматите, нарязани на ленти, и каперсите.
2
Кориандърът се наситнява, добавя се към зеленчуковата смес, всичко се разбърква добре и, ако е необходимо, се овкусява със сол и пипер.
3
Питките се затоплят за няколко секунди на слаб котлон или тостер и в тях се сипва от плънката, завиват се като палачинка и се режат на диагонални парчета.
 
 
Съвет:
Сервират се самостоятелно или към ястия от месо или риба.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: