Пилешки филенца с бадемова панировка

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2010
Пилешки филенца с бадемова панировка
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
2 с. л. горчица
200 мл соев сос
800 мл олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
лимон за украса
3 белтъка
1 щипка сол
200 г филирани бадеми
1/2 връзка магданоз
200 г брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Филето се реже по дължина на средно големи парчета, които се овкусяват с горчицата, соевия сос, сол и черен пипер и се оставят в хладилник поне за 30 минути.
2
Олиото се сгорещява в тиган. През това време се приготвя панировката. Белтъците със солта се разбиват на сняг в сух съд. Бадемите се натрошават и се смесват с наситнения магданоз в отделен съд.
3
Когато олиото е достатъчно горещо, филенцата се овалват в брашното, потапят се в разбитите белтъци и накрая – в бадемите и магданоза. Пържат се до златисто.
4
Готовите филенца се поставят върху чиния, покрита с кухненска хартия или обикновена салфетка, за да се отцедят от мазнината.
5
Сервират се украсени с резени лимон.

 

 

Съвети:

Важно е филенцата да са тънки, за да може при пържене да се избегне прегарянето на бадемите.

Поднесете ги със салата от марули или с барбекю сос.

По същия начин може да се приготви филирана пъстърва или бяла риба.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: