Минипица „Маргарита“

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2010
Минипица „Маргарита“
 
Необходими продукти:
300 г бутертесто (готово тесто за пица)
4 топки „Моцарела”
4 домата
3–4 стръка босилек
2–3 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Тестото се разстила равномерно на дъното на съда за печене.
2
Моцарелата и доматите се режат на тънки шайби и върху тестото се редят ветрилообразно шайба домат, шайба „Моцарела”. Овкусява се с босилека.
3
Пече се на 180 градуса. Украсява се с мащерката и се поднася.
 
 
Съвет:
Меките домати се режат лесно с къдрав нож за хляб.
Ако тестото е бутер, доматите могат предварително да се запекат в сух тефлонов тиган по 2–3 минути, за да се отнеме от влагата им. Ако е тесто за пица, се пече на 220 градуса до златисто.
Подправката може да бъде риган, чубрица или магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: