Шпиковано контрафиле с шалот и мащерка

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2010
Шпиковано контрафиле с шалот и мащерка
 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
400 г шалот
3 стръка мащерка
3 с. л. зехтин
1 кубче телешки бульон
600 г пресни картофи
2 с. л. краве масло
1 ч. л. червен пипер
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се натрива със сол, пипер и наситнената мащерка. Правят се малки и плитки процепи и в тях се подпъхват парчета шалот, от който се заделя половината.
2
Залива се със зехтина, поставя се в съд и се увива с пластик фолио. Оставя се в хладилник за 1 час. Запечатва се от всички страни в загрят тефлонов тиган за 2–3 минути. Мазнината от тигана се запазва за картофите.
3
Месото се поставя в подходящ съд и се пече около 15 минути на 200 градуса. Проверява се дали е сочно, като при натискане с вилица или нож трябва да изтече кафеникав сок, а не кръв.
4
Картофите се сваряват в подсолена вода и се запържват в мазнината от месото, като се добавят маслото и накрая червеният пипер. Слага се заделеният шалот, нарязан на шайби, и всичко се сотира 2–3 минути. Сипва се бульонът, разтворен в 50 мл вода. Ври, докато течността се редуцира. Дръпва се от огъня и се оставя да се овкуси. Сервира се с нарязаното на филийки месо, залято със соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: