Пъстърва със салвия и лайм

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Пъстърва със салвия и лайм
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
чери доматчета за украса
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
6 с. л. брашно
2 яйца
400 г лук
1 лайм
4 листа салвия
4 с. л. зехтин
олио за намазняване на тигана
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се разрязва по средата, успоредно на гръбнака, и се махат костиците. Овкусява се със сол и пипер.
2
Запича се в намазнен тиган, като се поставя с кожата надолу, а след това се обръща.
3
Лукът се реже на филийки и се овалва в приготвената от яйцата и брашното панировка. Пържи се в загрято олио до златисто и се оставя върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Лаймът се реже на тънки шайби. Редят се рибно филе, резен лайм, паниран лук, отново филе и т.н. Украсява се с салвията и с чери доматчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
Anton Dragov се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Паста „Пица”
Daniela Petkova се регистрира в сайта.
Ралица Цонкова се регистрира в сайта.
Rennie Spassova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта