Пъстърва със салвия и лайм

Дата: 21.04.2010
Източник: Бон Апети
Пъстърва със салвия и лайм
 
Необходими продукти:
4 пъстърви
чери доматчета за украса
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
6 с. л. брашно
2 яйца
400 г лук
1 лайм
4 листа салвия
4 с. л. зехтин
олио за намазняване на тигана
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се разрязва по средата, успоредно на гръбнака, и се махат костиците. Овкусява се със сол и пипер.
2
Запича се в намазнен тиган, като се поставя с кожата надолу, а след това се обръща.
3
Лукът се реже на филийки и се овалва в приготвената от яйцата и брашното панировка. Пържи се в загрято олио до златисто и се оставя върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Лаймът се реже на тънки шайби. Редят се рибно филе, резен лайм, паниран лук, отново филе и т.н. Украсява се с салвията и с чери доматчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта