Salmon котлет с канапе от коприва

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.04.2010
Salmon котлет с канапе от коприва
 
Необходими продукти:
котлети от сьомга (броят е според порциите)
коприва на вкус
сирене на вкус
1-2 яйца
сол, черен и лют червен пипер, зехтин и чесън на в
лимонов сок по желание


Начин на приготвяне:
1
Копривата се измива, сварява се за 10-15 минути в кипяша подсолена вода, след което се пасира за няколко секунди (или се начуква в хаванче). Отцежда се излишната вода и се изсипва в купа, слага се намачкано сирене.
2
Скилидки чесън се нарязват (ако е пресен, още по-добре) и се запържват в малко зехтин. Прибавя се копривата, сол, черен и лют червен пипер, накрая яйцата и се рзбъркват добре. След няколко минути се махат от котлона.
3
Докато копривата стане готова, се загрява скарата, след което върху нея се поставя сьомгата, като се изпича добре от двете страни.
4
В чиния се слагат няколко лъжици от копривата, като от тях се оформя канапе, върху което се поставя изпечената риба, като се поръсва с черен пипер, сол и лимонов сок. Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: