Пица

Италианска пица
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.04.2017
Пица
 
Необходими продукти:
250 г брашно
125 мл вода (топла)
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2-3 с. л. зехтин (или олио)
1 голям домат
100 г шунка
150 г кашкавал
50-60 г топено сирене
2-3 щипки риган
2-3 щипки чубрица (едро смляна)
2-3 парченца краве масло


Начин на приготвяне:
1
Разбъркваме маята в топлата вода, заедно със захарта и солта и я оставяме да шупне.
2
Пресяваме брашното и в средата правим кладенче.
3
Прибавяме шупналата мая и замесваме меко тесто.
4
Постепенно наливаме зехтина (олиото), докато тестото поеме мазнината изцяло.
5
Оставяме го да втаса на топло в дълбока купа, покрита с прозрачно фолио, докато удвои обема си. След това го замесваме леко и го оставяме в намаслена тава за още 10 минути.
6
Разстиламе топката тесто по дъното на тава. Отгоре по цялата повърхност на тестото първо нареждаме нарязания на резени домат. Поръсваме с риган и чубрица и на няколко места слагаме от маслото.
7
Разпределяме равномерно и нарязаната на ивици шунка. Печем за около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8
След това изваждаме пицата от фурната и добавяме топеното сирене. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем още 10-15 минути.


Съвет:
По желание може да добавите нарязани печени чушки, кисели краставички и други.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: