Плодова салата "Роза"

Гост: Павлина Павлова, носител на титлата "Професор хонорис кауза" за литература
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2006
Плодова салата
 
Необходими продукти:
1 праскова
1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
1 с. л. ром
1 к. ч. пудра захар
1 к. ч. бяло вино
листата от 2–3 маслодайни рози
1 к. ч. смлени орехови ядки
1 ч. ч. къпини
1 ч. ч. малини
1 ч. ч. сини сливи
1 ч. ч. зърна от десертно грозде
1 ябълка
1 щипка лимонтузу


Начин на приготвяне:
1
Плодова салата
Измитите зърна от грозде се поставят в дълбока салатиера. Добавят се сините сливи, почистени от костилките и нарязани на половинки. Прасковата и ябълката се обелват, режат се на кубчета и също се слагат в салатиерата.
2
Плодова салата
Продуктите за дресинга се разбъркват в купа и с получената смес се овкусяват плодовете в салатиерата. Разбърква се добре.
3
Плодова салата
Слатата се разпределя в коктейлни чаши. Отгоре се слагат къпини и малини, прибавя се по една топка сладолед и се поръсва с ореховите ядки.
4
Плодова салата
В подходящ съд се смесват продуктите за сиропа, розовите листа се потапят в него и се слагат в плодовата салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: